בקצרה
תוכנית מנהיגות הנוער שלנו נועדה להעצים את התלמידים, לפתח את כישורי ההנהגה שלהם ולהפוך אותם למובילים חברתיים. אנחנו מאמינים שכל אחד יכול להשפיע ולשנות, ולכן אנחנו גם מחזקים את התפיסה החברתית שלהם, כדי שיראו את השכונה והקהילה כמקום שבו אפשר ליצור עתיד טוב יותר לכולנו.
מה בתכנית?
בתוכנית סיירת מנהיגות קהילתית, התלמידים יקבלו כלים להנהיג וליזום שינוי חיובי בקהילתם. הם יובילו פרויקטים חברתיים, ילמדו כיצד ליזום פעולות ולהניע שינויים בסביבה הקרובה.
סיירת המנהיגות הקהילתית מפתחת ומעודדת את יכולת התלמידים ליזום ולפעול במציאות מורכבת הדורשת התמודדות והתמדה. התוכנית מספקת ליווי ותמיכה אינטנסיביים מצד מנחה לאורך כל התהליך ומאפשרת לתלמידים ליצור השפעה אמיתית בקהילתם.
מטרת התכנית
התוכנית שואפת לפתח את המיומנויות החיוניות למנהיגות חברתית ולהעניק לתלמידים הזדמנות ליצור השפעה חיובית.
אופן ההכשרה
התכנית נפרסת על פני שנה שלמה, שבמהלכה יובילו המשתתפים התנדבויות משמעותיות במרחב המקומי.
השיא של התכנית הוא הפרויקט החברתי – יוזמה קהילתית רחבת היקף שבני הנוער יובילו משלב הרעיון ועד היישום בפועל.
לאורך השנה, המשתתפים ייפגשו לסדנאות ולמפגשי חשיבה, שבהם ירחיבו את הידע והמיומנויות שלהם בתחומים כמו יזמות קהילתית, השפעה חברתית, פתרון בעיות והנעת תהליכים.
במפגשים אלו הם ינתחו את הצרכים האמיתיים של הקהילה שלהם, יחשבו כיצד הם יכולים ליזום, להשפיע ולשפר את הסביבה, ויקבלו כלים מעשיים להובלת שינוי.
ההכשרה כוללת
- סדנאות מעשיות – התמקדות במיומנויות מנהיגות, עבודת צוות, ניהול פרויקטים ויכולת קבלת החלטות.
- ליווי צמוד – לאורך השנה יקבל כל משתתף ליווי מהמנחה המוביל שיתמכו בהם בתכנון והוצאה לפועל של הפרויקטים החברתיים.
- סמינר רשתי – סמינר חווייתי שיתקיים לאורך התכנית, שבו המשתתפים ייפגשו עם קבוצות נוספות מבתי ספר שונים, יחליפו רעיונות, יחוו סדנאות משותפות, ויבנו קשרים עם בני נוער מכלל הארץ, תוך שיתוף ניסיון וידע בתחום היזמות החברתית.
באמצעות התכנית, המשתתפים יחזקו מיומנויות של עבודת צוות, קבלת החלטות, ניהול פרויקטים והובלת שינויים – כלים חיוניים לכל מנהיג חברתי. מעבר לכך, התכנית מטפחת תחושת אחריות ומעורבות, ומעניקה לנוער הזדמנות אמיתית להשאיר חותם חיובי בסביבה שלהם.
מה נדרש מבית הספר
- מינוי מנחה מוביל
- גיוס קבוצה של 10 תלמידים
- קיום 2 מפגשים חודשיים באורך של שעה וחצי מעוגנים במערכת השעות
- ראיונות אישיים
- השתתפות המנחה והתלמידים בהכשרות ארציות
- בחירת מיזם חברתי רלוונטי והפעלתו במהלך שנת הפעילות במקום המחויבות האישית
- הסעות על חשבון בתי הספר
