אולימפיאדת המגמות הטכנולוגיות תשפ״ה
רשת החינוך עתיד קיימה השבוע במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב את אולימפיאדת המגמות זו השנה השלישית. באירוע השתתפו מאות תלמידי תיכונים יוצרים ותיכונים טכנולוגיים של הרשת מכל רחבי הארץ ומכל המגזרים.
התלמידים הציגו פרויקטים מרהיבים בחמש קטגוריות שונות, שכל אחד מהם מציע פתרון יצירתי לבעיות מהעולם האמיתי, עם ערך חברתי, סביבתי וטכנולוגי. הזוכים במקומות הראשונים לפי קטגוריות הם:
במגמת קונדיטוריה זכו תלמידי תיכון טכנולוגי עתיד מוצקין – בפרויקט לזכרו של גיא נזרי ז״ל. התלמידים הציגו שולחן שבת עם מאפים – יצירה מרגשת המשלבת מסורת וחדשנות, המוקדשת לזכרו.
במגמת חשמל זכו תלמידי תיכון יוצר עתיד גליל מערבי ירכא, אשר פיתחו פח חכם להפרדת פסולת. מדובר בפתרון טכנולוגי המייעל את תהליך המחזור ומקדם קיימות סביבתית.
במגמת אוטוטרוניקה זכו תלמידי תיכון יוצר עתיד גליל מערבי ירכא, אשר פיתחו מנוף הרמה המיועד לנפגעי המלחמה. מתקן זה המסייע בשיקום ובשיפור איכות החיים של נפגעי מלחמה.
במגמת מכונות זכו תלמידי תיכון יוצר עתיד גליל מערבי ירכא, שפיתחו מערכת זרוע רובוטית, טכנולוגיה מתקדמת המיועדת לסייע בתהליכים תעשייתיים ורפואיים.
במגמת מייקרים / עיצוב תעשייתי זכו תלמידי תיכון עתיד יוצר באר שבע – בשני פרויקטים: בין פרחי הגן ו-שמלת האחדות – יצירות המשלבות עיצוב ואמירה חברתית.
זה המקום לציין כי בחלק נוסף מהיום השתתפו תלמידים מחמישה בתי ספר אשר עוסקים במגמות האופנה, עיצוב שיער ואיפור. הוצגו שמלות כלה, שמלות בנושא פנטזיה ואגדות וביגוד המצדיע לגיל השלישי וגם לשורדי ונרצחי מסיבת הנובה. אחד מרגעי השיא בתצוגה היתה המחווה של אחת התלמידות שהניפה את ידה כאשר שתי אצבעותיה מקופלות וציור מגן דוד על היד- מחווה לשורדת השבי אמילי דמארי, שנפצעה בידה.
מנכ"ל רשת החינוך עתיד, יוסי ממו: "ישר כוח לכל התלמידות והתלמידים שהציגו כשרון רב, נחישות ומצוינות אישית וקבוצתית. כל מגמה הציגה טיפול בנושא קהילתי – חברתי וזה המקום להרחיב את הידיעה לכל התלמידים בישראל. על כן, אני קורא גם למשרד החינוך וגם למשרד העבודה להפוך את האירוע הזה, שלא יהיה רק של רשת החינוך עתיד, אלא להפוך אותו לאירוע ארצי של המקצועות השונים".
קרדיט צילום: תיכון יוצר עתיד עוצמ"ה.